top of page

כולן היו נמסות תחת הידיים שלהן, משהו מיד היה מתרכך, דמעות שחיכו היו משתחררות.


את הארויגו פגשתי לפני יותר משנתיים ב׳קוּרָה׳ הקליניקה שהקמנו אני ושני בתל אביב. גזית מרגלית והדס שורץ, פיזיוטרפיסטיות רצפת אגן ומטפלות ארויגו היו מגיעות לעשות קסמים פעם בחודש. נשים בהריון, נשים לאחר עיבוד חוויות לידה, כאלו בתהליכי פוריות, כאלו שמתמודדות עם אנדומטריוזיס, נערות עם כאבי ווסת ...כולן היו נמסות תחת הידים שלהן, משהו מייד היה מתרכך, דמעות שחיכו היו משתחררות. עיני וגופי ספגו את החוויה בצמא. היום היא הגיעה לכנס שהכנסותיו הן תרומה לפרוייקט LWWH land where women heal אמ"ן -אדמת מרפא נשית, כדי שיוקם בארץ כפר לטיפול ושיקום נפגעות תקיפה מינית.

רוזיטה ארויגו, אישה שהיא אגדה, הפליאה בסיפורים על האי קוזומל - אי הנשים, מקום אליו נשים הגיעו כדי להחלים, נערות הגיעו כדי לעבור חניכה מנשים בוגרות, נשים שסיימו לווסת ונכנסו לגיל המעבר באו לומר תודה על שנים של פוריות. היא סיפרה על המפגש עם דון אליחיו פונטי, השאמן האחרון של שבט המאיה וכיצד הוא נעתר לבסוף ללמד אותה את חוכמת המאיה ואיך צעדה איתו בג׳ונגלים של בליז ללקט צמחי מרפא. היא תיארה את המפגשים עם המיילדת המקומית מיס הורטנס רובינסון, אשת אלף הסודות, וכיצד כל פעם שרוזיטה ליוותה אותה בעבודתה היא חשפה בפניה עוד סוד, פיסת מידע, צמח או סיפור מרפא.

היא ספגה רשמה ותיעדה ופיתחה את שיטת הריפוי הזו שהגיעה עד אלינו בעזרתה של גלית בראלי ועוד כ40 מטפלות בישראל. אז מי שלא התנסתה בחסד המענג הזה תקבעו לכן כבר היום טיפול. בתמונה רוזיטה היום על הבמה, רוזיטה ודון אליחיו והידיים של הדס שוורץ מטפלת ארויגו בקליניקה בתל אביב.

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page